Stiri Stiri externe sah Triplă confruntare România – Rusia

Triplă confruntare România – Rusia

-

promovare online

28 octombrie 2020

Sâmbătă, 31 octombrie 2020, începând cu ora 20:30, este programată tripla întâlnire cu Rusia, contând pentru runda a 7-a în cadrul Live Chess European League.
Detalii ne oferă Marian Tudorache, președintele Comisiei Șah Online.

Deci o triplă confruntare la Bullet, Blitz și Rapid, trei sisteme de șah, delimitate prin timpul acordat de regulament.

Această mare dispută între România și Rusia poate fi considerată cea mai importantă pentru anul în curs, la acest tip de meciuri internaționale (număr nelimitat de mese), cu echipa noastră într-o poziție importantă.
Există posibilitatea să câștigăm aceasta ligă, dacă reușim să învingem în cele trei meciuri cu Rusia.
Cu siguranța, ei consideră potențialul nostru, ca fiind undeva la 200-250 mese. Se pot aplica două mari surprize pentru a le strica socotelile: a) participarea masivă a jucătorilor cu titlu FIDE și național (numai în lista FIDE sunt peste 250); b) participarea a cât mai multor șahiști ai României la meci.
Probabil având înscriși în aceste meciuri peste 50 jucători cu titlu și reușind să aliniem 300 sau 400 jucători, va fi prea târziu pentru Rusia sa reușească în minutele de joc, o îndreptare a situației.
Evident, pot fi jucători care au probleme, turnee la tabla sau alte situații personale.
Prin această adresă, rugăm Federația Română de Șah, sa încerce sensibilizarea/anunțarea directă în primul rând a jucătorilor cu titlu, începând de la elita șahului românesc, pentru participarea timp de o oră și jumătate (maxim 2 ore) o data la un an, în acest eveniment extraordinar și poate dificil de repetat.
Ne gândim că poate aveți canale mai directe de comunicare cu jucătorii importanți și nu numai. Încercările noastre de ai aborda direct prin mesaje pe server, sunt în general cu slabe rezultate, pentru că respectivii nu controlează posta de acolo sau nu intră perioade lungi pe server. Fără jucători puternici la multe dintre primele mese (sunt ordonați după rating server), nu se poate spera la nimic.
Reamintim, că este bine cei care nu sunt încă, membri în clubul Romania Chess Federation ( adresa https://www.chess.com/club/romania-chess-federation ), să se înscrie din timp, pentru a nu exista dificultăți la ora meciurilor.
Programul exact și adresele directe la meciuri sunt:
Sâmbătă, 31 octombrie 2020, de la 20:30, LCEL S2, Div.1, Runda 7, Team Russia vs. ROMANIA Chess Federation, Bullet 2+1: https://www.chess.com/live#tm=269960
Sâmbătă, 31 octombrie 2020, de la 20:50, LCEL S2, Div.1, Runda 7, Team Russia vs. ROMANIA Chess Federation, Blitz 5+2: https://www.chess.com/live#tm=269961
Sâmbătă, 31 octombrie 2020, de la 21:30, LCEL S2, Div.1, Runda 7, Team Russia vs. ROMANIA Chess Federation, Rapid 10+2:https://www.chess.com/live#tm=269962
Va mulțumim!
Marian Tudorache
Președintele Comisiei Șah Online

Aici se termină apelul aproape patetic al președintelui Tudorache. El încearcă să mobilizeze șahiștii din țara noastră pentru a alcătui o echipă redutabilă în fața jucătorilor din Rusia. Fiecare om din marea familie a șahiștilor cunoaște clasa sportivilor din Rusia, țară care a dat mulți campioni mondiali de-a lungul deceniilor.
Echipa noastră a jucat până acum foarte bine în confruntările din cadrul etapelor precedente. Acum este cum se spune ora adevărului, ori marele meci decisiv, cu un adversar recunoscut la nivel planetar ca nivel de joc, antrenori, cluburi, federație, sponsori, tot ce doriți dumneavoastră pentru marea performanță.
Hai România !
Aristotel Bunescu – UZPR

Aristotel Bunescu
Aristotel Bunescu
Aristotel Bunescu Aristotel Bunescu a condus, în calitate de redactor șef, ziarul național Tineretul Liber; a lucrat peste 30 de ani la AGENȚIA NAȚIONALĂ DE PRESĂ AGERPRES, la departamentele politic, cultură, sport; este realizator de emisiuni de radio și televiziune, a scris la agențiile naționale de presă AM PRESS, AMOS NEWS, MAGNA NEWS, etc A avut rubrică de artă și cultură în revistele NAȚIUNEA, TOP BUSINESS și OPINIA NAȚIONALĂ. Deține mai multe premii de presă, vorbește la vernisaje de artă plastică și la alte evenimente culturale, sportive, sociale. Pentru asta are colecție de … papioane. A scris mult despre evenimentele muzicale de la Ateneu, Conservatorul București, Operă și Operetă, concertele de la Sala Radio, despre scriitori, actori de teatru și cinema, sculptori și dansatori. Peste două decenii a fost gazetar pe probleme internaționale, făcând numeroase călătorii la instituțiile europene unde a fost corespondent special la Consiliul Europei și NATO. În prezent este: Președintele Departamentului de Critică și Istorie a Artei, din cadrul Uniunii Creatorilor Profesioniști Editor la Agenția de presă culturală și sportiva Date de contact: Email: aristotel.bunescu1@gmail.com Tel: 0724394318

Postări recente:

Colegi de deces

Mereu mi s-au părut nefirești decesele scriitorilor - și ale unor personalități publice în general - întâmplate în momentele...

Comunicat de presa posteveniment

Motto: “Întreprinderea de afaceri are două - și doar două - funcții de bază: marketing și inovare. Marketingul și...

Varianta Leningrad

Ce este "Varianta Leningrad"? Dacă vrei să afli detalii, completează formularul de mai jos și te vom ține la curent...

Lansare de carte: VISUL DE A FI JURNALIST

Doamnelor și domnilor, Azi, pe la ora 18,00 trecute fix, vă rog insistent să nu vă faceți niciun program. Iar...
promovare online

Primul doctor de șah în România

Am avut marea șansă să o văd pe Teodora Velea primul doctor de șah din țara noastră. Este un...

SE FORMEAZĂ O STEA DE TELEVIZIUNE – ARINA DELCEA

Doamnelor și Domnilor, Atenție mărită! Vă rugăm insistent să vă opriți din preocupările dumneavoastră cotidiene și să ne acordați câteva...

Festival Chess Corporate Pallas Athena

Turneu corporate șah online

Participa la European Online Corporate Championship si poti castiga...

Calendarul Festivalului Chess Corporate Pallas Athena, Editia a III-a

Perioada de concedii se apropie de final. Festivalul Chess Corporate...
promovare online
promovare online:

Chess Business Clubclub dezvoltare personala
Despre sah si business, networking