Stiri Stiri externe sah România – Filipine 44,5-25,5

România – Filipine 44,5-25,5

-

promovare online

Duminică, 25 octombrie 2020, ora 16:45, a avut loc un nou meci în Live Clubs Olympiad.

Marian Tudorache, președintele Comisiei Șah Online, ne-a declarat:

Meciul dintre România și Filipine s-a jucat la 35 mese (două partide la 10m+0s), destul de devreme (16:45) pentru noi și foarte târziu pentru ei (22:45 ora locală).
Filipine nu a schimbat ora odată cu noi. De fapt ei nu aplică ora de vară. Revenind la meci, nu a fost unul chiar simplu. Dacă la scorul general România s-a impus destul de clar (44,5- 25,5), în schimb la primele 10 mese (Live Clubs Olympiad are și un clasament separat al acestor mese), am pierdut turul (prima partida) la limită 4,5-5,5.
În a doua partidă, România s-a impus net cu scorul de 8-2. Rămânem pe primul loc în clasamentul tuturor meselor și pe locul 2 în cel al primelor 10 mese.

A fost o nouă confruntare între echipele de șah online din două țări. De data asta, foarte depărtate, din punct de vedere geografic, dar foarte aproape din punct de vedere sportiv.

Mă gândesc acum la jucătorii filipinezi… Dacă la noi era o oră acceptabilă pentru partide, în cursul după-amiezii, șahiștii din Oceanul Pacific stăteau cu ochii pe ecrane, cu puțin înainte de miezul nopții. În mod sigur, aici am avut un anume avantaj, ei fiind obligați să dispute partidele pe 64 de pătrate în alb și negru la o oră din zi puțin normală pentru așa ceva . Mai ales că erau de data asta copiii și juniori, adică generații care, în mod normal erau cu capul pe pernă, ochii închiși . Era ora viselor frumoase, când ei nu numai că învingeau adversarii din România, dar erau deja campioni mondiali la toate categoriile de vârstă.
Este un vis frumos, pe care dorim, aici în România, țara noastră dragă , în perioada pandemiei, dorim să se îndeplinească. Sigur, mai puțin in confruntarea bilaterală unde avem și noi interesele, ambițiile și chiar visele noastre.
După cum ați putut ușor observa, noi am învins la scorul general în partida de șah online cu jucătorii din arhipelagul din Asia de Sud- Est.
Acum, câteva detalii despre meciul în sine .

Partidele din competiția intitulată Live Clubs Olympiad au două clasamente.
Unul general, iar altul pentru primele 10 mese. Așa au conceput organizatorii.

Acum trebuie să vă spun că marea majoritate a specialiștilor din lumea șahului spun că la varianta online este de fapt o altă, cu totul altă disciplină sportivă. Asta în comparația cu șahul tradițional, cunoscut pretutindeni de decanii, acum cu variantele sale mai scurte. Dar șahul la masa cu 64 de pătrate are puține în comun cu șahul online. Fiecare sistem cu elementele sale specifice, cu avantajele și dezavantajele sale.
Marii campioni cu care am stat de vorbă cred, în general, că sistemul online este foarte bun, dar numai pentru … antrenamente, între două competiții.
Pe de altă parte, se poate apela la acest sistem când antrenorii preferați se găsesc la mari distanțe, ori chiar în alte țări.
Aristotel Bunescu – UZPR

Aristotel Bunescu
Aristotel Bunescu
Aristotel Bunescu Aristotel Bunescu a condus, în calitate de redactor șef, ziarul național Tineretul Liber; a lucrat peste 30 de ani la AGENȚIA NAȚIONALĂ DE PRESĂ AGERPRES, la departamentele politic, cultură, sport; este realizator de emisiuni de radio și televiziune, a scris la agențiile naționale de presă AM PRESS, AMOS NEWS, MAGNA NEWS, etc A avut rubrică de artă și cultură în revistele NAȚIUNEA, TOP BUSINESS și OPINIA NAȚIONALĂ. Deține mai multe premii de presă, vorbește la vernisaje de artă plastică și la alte evenimente culturale, sportive, sociale. Pentru asta are colecție de … papioane. A scris mult despre evenimentele muzicale de la Ateneu, Conservatorul București, Operă și Operetă, concertele de la Sala Radio, despre scriitori, actori de teatru și cinema, sculptori și dansatori. Peste două decenii a fost gazetar pe probleme internaționale, făcând numeroase călătorii la instituțiile europene unde a fost corespondent special la Consiliul Europei și NATO. În prezent este: Președintele Departamentului de Critică și Istorie a Artei, din cadrul Uniunii Creatorilor Profesioniști Editor la Agenția de presă culturală și sportiva Date de contact: Email: aristotel.bunescu1@gmail.com Tel: 0724394318

Postări recente:

Din istoria „Revistei Române de Șah”, 1925 – 1940 (XVIII). Sadoveanu intervine: nebunul va fi „adjutant”, iar calul – „cavaler”

„Revista de Șah”, recent devenită „organ oficial al Federației Române de Șah”, publică în deschiderea acestui număr, 2/ 15...

Sinteza unei reuniuni a superlativelor – Conferința “Dezvoltare și inovare în afaceri”, ediția a V-a

Încep aceste rânduri în zorii zilei de 27 februarie, 2021, când calendarul ne arată că pe cer apare Luna...

Farmecul discret al stampelor japoneze

Boierițe și boieri dumneavoastră. Vă semnalez un important eveniment plastic din aceste zile. Dar, mai întâi puțină istorie recentă,...
promovare online

Festival Chess Corporate Pallas Athena

Turneul Anului Nou Pallas Athena, Ediția 2021

Turneu online 29.12.2020, ora 18:00 Sistem Elvețian, 5 runde Ritm de joc:...

Turneu corporate șah online

Participa la European Online Corporate Championship si poti castiga...
promovare online
promovare online:

Chess Business Clubclub dezvoltare personala
Despre sah si business, networking