PARTICIPANTI

Ediția a II-a Festivalul de Șah Corporate Pallas Athena, Predeal, 21-24 mai 2020


In acesta pagina vor fi listatate:

  • organizatiile participante, impreuna cu o prezentare in sumar si membrii echipei, in ordinea inscrierolor in concurs. Lista de start.
  • autorii inscrisi la Concurs eseuri / articole – Despre sah / sahisti
  • artistii inscrisi la Concurs pictura pe teme de sah

Numarul 1 pe Lista de Start

campionat sah

Institutul Arbitral Român – înființat ca un centru de excelență în cercetarea, formarea și practica în domeniul arbitrajului comercial.

Misiune

Institutul Arbitral Român s-a născut din dorința și practica consensului, în acest interval istoric, în care interconectivitatea a devenit o relație ireversibilă, ”producând” cetățeni mai cosmopoliți, mai toleranți și mai pregătiți pentru compromis. Viitorul nu poate fi decât al consensului, căci, practica consensului dilată și devine condiție sine qua-non a realizării globalizării.
Consensul generează solidaritate!

 


Numarul 2 pe Lista de Start

 

La 1 noiembrie 1928 se difuza prima emisiune a Societăţii de Difuziune Radiotelefonică, aşa cum era denumit serviciul public de radiodifuziune în actul oficial de constituire.
Atunci, românii au putut auzi pentru prima dată pe post cuvintele „Alo, Alo, aici Radio Bucureşti!”.
Încă de la înfiinţare, radioul public s-a afirmat ca promotor şi susţinător al culturii şi civilizaţiei româneşti, vector important în formarea spiritului civic şi al coeziunii comunitare.


Te poti inscrie online: https://cezariulian.ro/magazin/


Autori – Concursul eseuri / articole – Despre sah / sahisti

mare maestru international sah mihail marin1. Mihail Marin

Mare Maestru Internațional, Campion Național, Medaliat cu bronz la Olimpiada de șah 1988, autor de articole și cărți pe teme de șah, premialt de trei ori “Cartea Anului” la nivel mondial, secondant și colaborator Judit Polgar 2005

 

 

 

 


2. Ionut Iamandi


concurs eseuri sah3. Aristotel Bunescu

Aristotel Bunescu a condus ziarul național Tineretul Liber după evenimentele din 1989, al treilea ziar din Romania, după Adevărul și Romania Liberă.
A lucrat peste 30 de ani la AGENTIA NAȚIONALĂ DE PRESĂ AGERPRES, este realizator de emisiuni de radio si televiziune, a scris la agențiile naționale de presă AM PRESS, AMOS NEWS, MAGNA NEWS, etc
A lucrat in Redacția SPORT a AGENȚIEI NAȚIONALE DE PRESĂ 
Este pasionat de șah 
Este animatorul AGENȚIEI DE PRESĂ CULTURALĂ ȘI SPORTIVA 


4. Anamaria Zbora
5. Anamaria Nyiri
6. Cristina State
7. Florin Marius Savu
8. Andreea Popescu
9. Valentin Ionut Apostol


10. Marius Clotan

Profesor de limba și literatura română la Liceul Teoretic ”Joseph Haltrich” în Sighișoara, jucător și instructor de șah, încercând să transmită elevilor dragostea pentru poveștile lumii și pentru poveștile jocului minții.
Din 2015 sunt instructor de șah, în urma unui curs ținut la Iași. Totodata sunt legitimat la clubul ”Caissa”  din Miercurea Ciuc, având categoria I.

 

 


11. Stefan Axinte
12. Alina-Dorina Bercuci
13. Monica Cristiana Irimia
14. Lavinia Nicolae
15. Georgiana Nicol Vigu
16. Andra Dudau
17. Emil Calinescu
18. Dorin Cozan
19. Pavel Ciorba
20. Gabriela Catalina Beldea


21. Silvia Bunescu
Profesor de limba romana și limba franceza, 
Autoare de carti pentru copii 


Artisti inscrisi la Concursul de pictura pe teme de sah

concurs pictura sah1. Mariya Yughina

Nascută în 1988 la Leningrad (ulterior Sankt Petersburg) și crescută în mediul capitalei culturale a Rusiei, Mariya Yughina și-a dezvoltat simțul pentru armonie și estetică printr-o pregătire multilaterală.
Medaliată cu argint în prima Ligă a campionatului Rusiei la șah la categoria sub 18 ani, deținătoare în prezent a titlului de maestră FIDE și a centurii verzi în Capoeira, Maryia a absolvit facultatea de Administrație publică a Academiei Prezidențiale a Administrației Publice și Economice Naționale.
Talentul artistic al Mariiei s-a manifestat din vremea copilăriei și a adolescenței printr-o serie de premii în concursuri de pictură și grafică, fără să fi studiat cu maeștri din domeniu. Începând cu  primul an de facultate ea a studiat sistematic pictura cu Vladimir Bazhenov, membru al Uniunii Artiștilor din Rusia, intrând în contact și cu o serie de alți pictori renumiți din orașul natal și devenind la scurt timp membră a Asociației (Tovărășiei) Pictorilor din Sankt Petersburg.

Contact:
+40 745 825 569
mihailmarin21@gmail.com


2. Crina Georgeta Danalache
3. George Hociung
4. Rimbu Ioana
5. Despina Camino
6. Diana Ionela Cora
7. Mirela Frumusanu
8. Liviu Mihaita Chelaru
9. Ioana Corb
10. Radu Medan
11. Mihaela Carauleanu
12. Enache Mihaela Sonia
13. Eliza Matica
14. Iria-Aura-Maria Pescarasu
15. Mihaela Sebeni
16. Miana Ene
17. Georgiana Macovei
18. Otilia Sfetcu
19. Lucian Ticau
20. Alexandra Zachi

 


Reclame:

muranos.ro

 

farmec.ro - Livrăm frumusețe!

 


campionat sah