Stiri Stiri externe sah O SPERANȚĂ CONFIRMATĂ LA OLIMPIADA DE ȘAH ONLINE –...

O SPERANȚĂ CONFIRMATĂ LA OLIMPIADA DE ȘAH ONLINE – MIHNEA COSTACHI

-

promovare online

Doamnelor și domnilor,
Atenția mărită!

De astăzi începe o nouă fază a Olimpiadei online de șah, cea mai mare competiție internațională din istoria mondială pentru această disciplină sportivă.
Șahiști din 163 de echipe de pe întreaga planetă au pornit cu speranța într-o evoluție frumoasă.
Pentru România, de azi încep 9 meciuri decisive în faza intitulată de organizatori Top Division.

Mai multe detalii am obținut de la domnul Marian Tudorache, Președinte Comisia Șah Online. El ne transmite:
FIDE Online Olympiad 2020. De vineri, 21 august, și până duminică, 23 august, (zilnic 3 runde de la ora 17:00, 18:00, 19:00), o să jucăm în ordine cu echipele din: Armenia, Egipt, Bulgaria, Turcia, Croația, Algeria, Maroc, Anglia și Rusia.

Meciurile contează pentru grupa C, Top Division.
Toate detaliile, pe Chess Results, la adresa: http://chess-results.com/tnr532617.aspx?lan=1&art=0&flag=30

Primele trei clasate merg mai departe în faza Play-Off (prima clasată direct în sferturi, iar locul 2 și 3 vor juca un alt tur preliminar înainte de sferturi).
Suntem conștienți că avem adversari foarte puternici, dar nici o altă grupă nu era ușoară.

Succes șahistelor și șahiștilor noștri! Hai România!
Aici se termină mesajul domnului Tudorache.
Urăm la rândul nostru mult succes șahiștilor tricolori.


promovare online:

Cititorii publicației online Pallas Athena – Chess Corporate / cultură, șah, business vor avea privilegiul de a urmări, în mod cotidian prin știri și comentarii cum merg ostilitățile la olimpiana online de șah. Totodată, vor putea urmări și online rezultatele tuturor echipelor urmărind pagina de internet indicată de interlocutorul nostru.
Din nou HAI ROMÂNIA!

O SPERANȚĂ CONFIRMATĂ LA OLIMPIADA DE ȘAH ONLINE – MIHNEA COSTACHI
Mihnea Costachi joacă în weekend pentru România împotriva celor mai bune echipe de şah din lume. Rusia, Armenia şi Anglia sunt principalele adversare ale tricolorilor in drumul spre sferturile de finală.
Dragi cititori,
Ne face mare plăcere să vă oferim detalii de la marea Olimpiadă de șah online, prin prezentarea uneia dintre speranțele confirmate din echipa națională a României, acolo unde și azi vor evolua cei mai buni șahiști, dar și cele mai bune șahiste din țara noastră.

Mihnea Costachi
Mihnea Costachi se antreneaza pentru Olimpiada Online

Domnul antrenor Marius Ceteraș ne transmite:
Tânărul şahist albaiulian Mihnea Costachi va evolua de vineri până duminică pentru naţionala de seniori a României în cea mai puternică competiţie din cariera sportivului legitimat la Clubul Sportiv Municipal “Unirea” Alba Iulia. Olimpiada internaţională de şah, o competiţie a cărei primă ediţie s-a desfăşurat în 1924 la Paris, este organizată în acest an într-un format inedit, datorită pandemiei, partidele desfăşurându-se pe internet, iar ritmul de joc fiind cel de şah rapid.

Mihnea Costachi
Mihnea Costachi la Chess Corporate Pallas Athena, Editia I

Cele 163 echipe naţionale participante au fost repartizate în 5 divizii în funcţie de palmares şi criterii geografice. După o evoluţie foarte bună în weekendul trecut, România a obtinut promovarea în Top Division, unde va evolua în grupa C împotriva altor 9 selecţionate naţionale, cele mai puternice fiind Rusia şi Armenia. Dacă naţionala Rusiei, ţara celebrilor Garry Kasparov şi Anatoly Karpov, nu mai are nevoie de nicio prezentare, fiind printre favorite în orice competiţie la care participă, Armenia este o ţară mai puţin cunoscută ca o forţă în şahul mondial de publicul larg. După victoria în meciul pentru titlul mondial din 1963 a lui Tigran Petrosian împotriva lui Mihail Botwinnik, şahul a devenit extrem de popular în micuţa republică a fostei Uniuni Sovietice. Pasiunea armenilor pentru şah a continuat şi după obţinerea independenţei, in prezent şahul fiind mai popular chiar decât fotbalul în Armenia şi fiind materie obligatorie în şcoli. Liderul echipei armene, marele maestru internaţional Levon Aronian, este unul dintre cei mai buni jucători din lume, multă vreme fiind numărul 2 mondial după norvegianul Magnus Carlsen.

Pentru cele două locuri care asigură calificarea în sferturile de finală ale competiţiei, alături de Rusia şi Armenia mai poate emite pretenţii şi Anglia, condusă de Michel Adams şi Luke McShane, însă şi România, Croaţia, Turcia sau Bulgaria au şansele lor la o clasare superioară. Mai slab cotate sunt echipele statelor nord-africane Egipt, Maroc şi Algeria.
Alături de Mihnea Costachi din echipa naţională mai fac parte cei mai buni jucători români ai momentului: Constantin Lupulescu, Mircea Pârligras, Bogdan Deac, Lucian Miron, David Gavrilescu, Irina Bulmaga, Corina Peptan, Miruna Lehaci, Elena Cosma, Mihaela Sandu şi Denisa Bucur. Conform regulamentului competiţiei, echipa este mixtă fiind formată la fiecare meci din 6 jucători, din care 2 seniori (care pot fi şi juniori), un junior, 2 senioare (care pot fi şi junioare) şi o junioară.


Meciurile se vor desfăşura vineri, sâmbătă şi duminică şi pot fi urmărite live pe internet. Vineri România va juca în ordine cu Armenia, Egipt şi Bulgaria, sâmbătă cu Turcia, Croaţia şi Algeria, iar duminică cu Maroc, Anglia şi Rusia.
Aici se termină relatarea domnului Ceteraș.
La rândul nostru urăm succes deplin lui Mihnea, iar întregii echipe naționale a României o evoluție excelentă!
Cu prietenie și speranță semnează al dumneavoastră

ARISTOTEL BUNESCU /UZPR/ – Redactor șef Pallas Athena – Chess Corporate / cultură, șah, business

Aristotel Bunescu
Aristotel Bunescu
Aristotel Bunescu Aristotel Bunescu a condus, în calitate de redactor șef, ziarul național Tineretul Liber; a lucrat peste 30 de ani la AGENȚIA NAȚIONALĂ DE PRESĂ AGERPRES, la departamentele politic, cultură, sport; este realizator de emisiuni de radio și televiziune, a scris la agențiile naționale de presă AM PRESS, AMOS NEWS, MAGNA NEWS, etc A avut rubrică de artă și cultură în revistele NAȚIUNEA, TOP BUSINESS și OPINIA NAȚIONALĂ. Deține mai multe premii de presă, vorbește la vernisaje de artă plastică și la alte evenimente culturale, sportive, sociale. Pentru asta are colecție de … papioane. A scris mult despre evenimentele muzicale de la Ateneu, Conservatorul București, Operă și Operetă, concertele de la Sala Radio, despre scriitori, actori de teatru și cinema, sculptori și dansatori. Peste două decenii a fost gazetar pe probleme internaționale, făcând numeroase călătorii la instituțiile europene unde a fost corespondent special la Consiliul Europei și NATO. În prezent este: Președintele Departamentului de Critică și Istorie a Artei, din cadrul Uniunii Creatorilor Profesioniști Editor la Agenția de presă culturală și sportiva Date de contact: Email: aristotel.bunescu1@gmail.com Tel: 0724394318

Postări recente:

Despre mentori în viața omului

Suntem suma întâlnirii cu oamenii care ne-au marcat existența Aceasta este concluzia la care ajungem după ce citim un dialog...

Surpriză mare la Oradea: Favoritul abia pe 3

Octombrie 2020 Vlad Jianu a câștigat, cu 7 puncte după 9 runde, Memorialul Mihai Carțiș, de la Oradea. Pe locurile următoare,...

Cărțile dau valoare vieții scriitorului DAN IACOB

MOTTO: ,,Cartea îndeplineşte nu numai minunea de a ne pune în contact cu semenii noştri în timp şi spaţiu; cartea...

Șahalul

Nu știu dacă e cel mai bun titlu. M-am mai gândit la hienă, dar și hiena are o demnitate...
promovare online

Scriitorul DAN IACOB: ,,Întâlnirea cu Noica mi-a marcat întreaga viață”

- Domnule Dan Iacob, după o foarte interesantă incursiune prin lume, prin spiritualitate, prin amintiri și revelații, vă invit...

Georgeta Bălașa și Anca Popescu, două suflete dedicate cărții, caută fericirea

Georgeta Bălașa și Anca Popescu, doi oameni de cultură, caută fericirea în cadrul unui dialog foarte interesant. Georgeta Bălașa este...

Festival Chess Corporate Pallas Athena

Turneu corporate șah online

Participa la European Online Corporate Championship si poti castiga...

Calendarul Festivalului Chess Corporate Pallas Athena, Editia a III-a

Perioada de concedii se apropie de final. Festivalul Chess Corporate...
promovare online
promovare online:

Chess Business Clubclub dezvoltare personala
Despre sah si business, networking