Revista online Stiri Lansare de carte: VISUL DE A FI JURNALIST

Lansare de carte: VISUL DE A FI JURNALIST

-

promovare online

Doamnelor și domnilor,
Azi, pe la ora 18,00 trecute fix, vă rog insistent să nu vă faceți niciun program. Iar dacă agenda dumneavoastră este încărcată în această după-amiază, este cazul să o modificați radical.

Scriu aceste rânduri deoarece, azi, în 28 noiembrie, anul de grație ce va intra în istorie cu numele 2020, are loc un eveniment de dimensiuni cosmice.
Este programată lansarea unei cărți antologice:
volumul de debut a Roxanei Dascălu, ,,Cronici din Est”, apărută la Editura Vremea.
Suntem invitați să fim martorii unui eveniment
video live pe Facebook din trei țări: Franța, România și Muntenegru.

Alături de autoare, care locuiește într-un sat din Pirineii francezi, vor participa moderatoarea, Silvia Colfescu, directoarea Editurii Vremea, și invitați din România – Alison Mutler, fost corespondent Associated Press, Ioana Avadani, de la Centrul pentru Jurnalism Independent, și Claudiu Komartin, poet, editura Max Blecher, iar din Podgorica (Muntenegru), Călin Neacșu, France Presse.
Suportul tehnic al transmisiei este asigurat de Eugen Oprina.

https://www.facebook.com/events/189545866041562/

Potrivit autoarei, ”este o carte despre evenimente pe care le-am trăit ca jurnalistă est-europeană, româncă, în ultimul deceniu al secolului trecut, lucrând pentru cea mai mare agenție de presă din lume, Reuters. Au fost cei mai frumoși și mai cumpliți zece ani din viața mea”.

Nu în ultimul rând, Roxana consideră volumul și ”o declarație de dragoste pentru profesia de jurnalist, pentru acei câini de pază ai democrației sau istorici ai clipei”.
Acum, să iertați pe autorul modest al acestor rânduri deoarece va da o notă pronunțat personală continuării textului pe care îl urmăriți.

Am fost coleg mulți ani cu Roxana la Agenția Română de Presă AGERPRES. Mai mult, pot spune că am fost prieteni și chiar suntem. Ne-am vizitat pe la cășile noastre, am cunoscut îndeaproape personalitatea mamei sale. Am ținut legătura inclusiv în ultimele luni. Ne-am bucurat de anii frumoși ai vârstei de aur a tinereții. Ne-am întristat când au fost momente triste, ori accidente nefericite ca cel suferit de Roxana, în urmă cu ceva timp.

Vreau să subliniez că este mai mult decât un jurnalist valoros. Este un om special cu un destin decupat din ciclul de filme intitulat semnificativ ,,Realitatea întrece ficțiunea”. Mai mult, este deosebit de onorant cadrul în care apare cartea. Casa editorială Vremea scoate cărți semnate de autori care sunt de o valoare aparte. Rememorez numai seria epocală dedicată lui Vintilă Horia. Luni de zile nu am citit altceva. Apoi Bădiliță, ori Dan Stanca.

Doamnelor și domnilor,
Acestea au fost doar câteva argumente pentru a ne fi aproape în această după – amiază. La eveniment, veți avea șansa să o cunoașteți în direct pe Roxana. Nu știu precis cum va reacționa la emoțiile debutului său editorial, dar după cum o cunosc, în mod sigur o să fie în mare formă și va da tuturor, o lecție de comportament în spațiul virtual și nu numai .
Personal, fiind sâmbătă seara, în campanie electorală, aveam în program multe consultări cu reprezentanții partidelor politice foarte active în băltoaca noastră urât mirositoare.
Cum au auzit de lansarea cărții, am sunat la toți și am decomandat. În fața Roxanei, nimic nu poate rezista. Nici președintele, nici premierul!
Aristotel Bunescu – UNIUNEA ZIARIȘTILOR PROFESIONIȘTI DIN ROMÂNIA
P.S. Am semnat așa, protagonistul fiind un mare ziarist

  • Toate postarile cu eticheta:
  • știri
Articolul precedentPrimul doctor de șah în România
Articolul următorVarianta Leningrad
Aristotel Bunescu
Aristotel Bunescu
Aristotel Bunescu Aristotel Bunescu a condus, în calitate de redactor șef, ziarul național Tineretul Liber; a lucrat peste 30 de ani la AGENȚIA NAȚIONALĂ DE PRESĂ AGERPRES, la departamentele politic, cultură, sport; este realizator de emisiuni de radio și televiziune, a scris la agențiile naționale de presă AM PRESS, AMOS NEWS, MAGNA NEWS, etc A avut rubrică de artă și cultură în revistele NAȚIUNEA, TOP BUSINESS și OPINIA NAȚIONALĂ. Deține mai multe premii de presă, vorbește la vernisaje de artă plastică și la alte evenimente culturale, sportive, sociale. Pentru asta are colecție de … papioane. A scris mult despre evenimentele muzicale de la Ateneu, Conservatorul București, Operă și Operetă, concertele de la Sala Radio, despre scriitori, actori de teatru și cinema, sculptori și dansatori. Peste două decenii a fost gazetar pe probleme internaționale, făcând numeroase călătorii la instituțiile europene unde a fost corespondent special la Consiliul Europei și NATO. În prezent este: Președintele Departamentului de Critică și Istorie a Artei, din cadrul Uniunii Creatorilor Profesioniști Editor la Agenția de presă culturală și sportiva Date de contact: Email: aristotel.bunescu1@gmail.com Tel: 0724394318

Postări recente:

Din istoria „Revistei Române de Șah”, 1925 – 1940 (XVIII). Sadoveanu intervine: nebunul va fi „adjutant”, iar calul – „cavaler”

„Revista de Șah”, recent devenită „organ oficial al Federației Române de Șah”, publică în deschiderea acestui număr, 2/ 15...

Sinteza unei reuniuni a superlativelor – Conferința “Dezvoltare și inovare în afaceri”, ediția a V-a

Încep aceste rânduri în zorii zilei de 27 februarie, 2021, când calendarul ne arată că pe cer apare Luna...

Farmecul discret al stampelor japoneze

Boierițe și boieri dumneavoastră. Vă semnalez un important eveniment plastic din aceste zile. Dar, mai întâi puțină istorie recentă,...
promovare online

Festival Chess Corporate Pallas Athena

Turneul Anului Nou Pallas Athena, Ediția 2021

Turneu online 29.12.2020, ora 18:00 Sistem Elvețian, 5 runde Ritm de joc:...

Turneu corporate șah online

Participa la European Online Corporate Championship si poti castiga...
promovare online
promovare online:

Chess Business Clubclub dezvoltare personala
Despre sah si business, networking