Revista online Articole Invitație în Camera 104

Invitație în Camera 104

-

promovare online

Dacă bucureștenii ar fi chemați la urne, dar nu pentru prozaicul scop de a-și alege pentru a suta mia oară volatilii reprezentanți din primării, ci pentru a desemna o imagine simbolică, definitivă, a capitalei României, eu cred că aș ști de pe acum ce fotografie ar fi votată.
Este una care îl plasează pe fotograf pe undeva pe la magazinul „Muzica” de pe Calea Victoriei, prin dreptul Bisericii Kretzulescu, cu privire în jos, spre Palatul Telefoanelor.
Este chiar perspectiva clasică a capitalei noastre, având ca axă o arteră simbol, Calea Victoriei, în centru intersecția acesteia cu strada Câmpineanu și în fundal venerabilul Palat al Telefoanelor.


Aici, în acești două sute de metri cuprinși în poză s-au anunțat veștile bune sau rele, s-au adunat bucureștenii pentru a comenta evenimentele, s-a scris istorie cât pentru un popor întreg.

În această fotografie, fiecare detaliu e istoric. Faci zoom pe ea și dai de o dată crucială a trecutului. Te îndrepți un milimetru mai la stânga, și faci un salt de o sută de ani, pentru un alt eveniment de marcă.

De exemplu. Știți ce reprezintă în această fotografie clădirea aceea cu o eleganță pariziană inconfundabilă, din colțul în care Calea Victoriei face o ușoară reverență la dreapta?
Este fostul Hotel Broft, construit în secolul XIX, actualmente Grand Hotel Continental.
Este o clădire peste care au trecut regimuri, incendii, războaie, bombardamente, cutremure – și iată, o putem vedea azi fix în detaliile de acum două sute de ani.
Jos jobenul pentru o așa conservare – pentru că tot a fost oaspete odată aici faimosul negustor francez Jobin, artizanul pălăriei înalte cu același nume.

Dar să facem zoom pe ea și undeva la etajul unu să ne oprim la balconul camerei 104. Cu puțină imaginație, aici îl vedem pe Osman Pașa, înclinând capul spre capătul dinspre gârlă al Podului Mogoșoaiei. Ce se petrece pe el? Nimic anormal, doar oastea română, la 1877, trecând în marș victorios. În urma ei, Podul Mogoșoaiei pierea și în loc creștea Calea Victoriei. Generoși, învingătorii își țineau dușmanul capturat la Hotel Broft. Dar era și o mică perversitate la mijloc, căci Pașa nu a putut să nu fie martor la marșul independenței noastre.

Ei bine, da, lansăm o invitație chiar în această cameră 104.
Nu vom încăpea cu toții însă, asta e clar pentru toată lumea. Dar virtual, puteți fi cu toții prezenți. Pentru că aici vor avea loc vineri dezbaterile „Palas Athena”.
Într-un cadru istoric așa de bogat, invitații vor discuta pe marginea subiectelor noastre dragi care ne definesc revista și clubul cu același nume: șahul, afacerile și cultura.
De data aceasta, vom adăuga și o temă – aș spune inevitabilă – și anume pandemia. Pretextul e lansarea cărții-jurnal pe care am scris-o în săptămânile de carantină de urgență din martie, aprilie și mai: „Săptămâni interioare. Jurnal de coronavirus”, editura Eikon, 2020. Dar de fapt, vom discuta despre efectul pandemiei asupra afacerilor, asupra noastră, asupra sportului în general și asupra șahului în particular. Discuțiile și intervențiile vor fi transmise în direct – așa că urmăriți pagina noastră de Facebook, vineri, 4 septembrie, începând cu ora 16.00. Camera 104 vă așteaptă!


Nota:

4 septembrie 2020:
ora 16:00 Metafore paralele: Chess – Business skills – Gandire strategica, viziune tactica, negocierea pozitiei.
ora 18:00  Jurnal de coronavirus:
– dezbatere: Afaceri si sah in perioada postpandemica;
– lansare de carte.Moderator: 
Cezar Iulian Armasu, Consultant afaceri;
Participanti:
Vali Ciocioi, Trainer, Speaker, Coach – Convingerea că un singur om poate realiza ceva măreț este un mit – Strategii pentru a câştiga cu echipa în această perioadă.
“Nu Finanțele, nu Strategia și nici Tehnologia, ci Lucrul în Echipă este cel care rămâne avantajul competitiv, din două motive: pentru puterea pe care o are și pentru că este atât de rar întâlnit.” – Patrick Lencioni, 2002;

Mihail Marin, Mare Maestru International – Strategii si tactici de antrenament in șah.
Noțiunile de tactica, strategie si negocierea poziției nu se aplica numai in timpul partidelor. Le putem regăsi si in procesul de permanenta perfecționare a marilor jucatori.

Dan Cristian Ionescu, Maestru si antrenor de sah, Consultant afaceri – Sahul, viata si relatia – Cum m-a ajutat sahul sa ma adaptez la noul context – modele de gandire strategica comune in sah si bussines
Bogdan Gamalet, Jurnalist – Afacerile şi… şahul. Anxietatea la sportivi şi tehnici de control; Rolul hipnozei în îmbunătăţirea performanţei sportive; Crearea unui sentiment şi a unei mentalităţi de învingător.
Ionut Iamandi, Jurnalist – Jurnal de coronavirus

Ionut Iamandi
Ionut Iamandi
Ionut Iamandi este jurnalist la Radio Romania Actualitati cu o experienta de presa de peste 25 de ani. A fost Redactor la sectia romana a BBC World Service de la Bucuresti si Londra si redactor sef la adevarul.ro comentator pe teme de actualitate si istorie recenta la saptamanalul cultural Dilema Veche si la revista Historia. Autor al volumelor “Anul electoral 1946. PCR in campanie la radio” – editura Vremea 2019 si “Saptamani interioare. Jurnal de coronavirus” – editura Eikon 2020.

Postări recente:

Gerda Taro și moștenirile ei

Ca să-și descrie selecta colecție „Musai”, editura Art spune așa: găsiți aici, în această serie, cărțile care trebuie citite...

Partida lui Dumnezeu

- Antiphlogistine, periosteum, takadiastase, plasmon, ambrosia, Threlkeld, streptococcus, staphylococcus, micrococcus, plasmodium, Mississippi, Freiheit, Philadelphia, Cincinnati, athletics, no war, Etchenberg,...

Comisia Șah Online: România învinge Kazahstan

28 septembrie 2020 Știu, este o zi specială, analizăm rezultatele de la alegerile locale pe tot teritoriul României. Dar, nu trebuie...

Cea mai lungă partidă de șah din istoria modernă a avut peste 20 de ore

26 septembrie 2020 Mai mulți cititori fideli, ori ocazionali ai revistei noastre online de șah, cultură și business au solicitat,...
promovare online

Andrei Dunuță: ,,Șahul este o metaforă a vieții și a business-ului”

București, 25 septembrie, 2020 Domnul Andrei Dunuță m-a cucerit la lansarea revistei noastre. Prin urmare am dorit mult să vă prezint...

Reporterul grizonat

Cine nu are bătrâni, să-și cumpere. Zicala se adeverește încă o dată, recitind reportajele lui Felix Brunea-Fox. Reporterul grizonat...

Festival Chess Corporate Pallas Athena

Turneu corporate șah online

Participa la European Online Corporate Championship si poti castiga...

Calendarul Festivalului Chess Corporate Pallas Athena, Editia a III-a

Perioada de concedii se apropie de final. Festivalul Chess Corporate...
promovare online
promovare online:

Chess Business Clubclub dezvoltare personala
Despre sah si business, networking