Alte concepte sunt scoase în evidența prin grafica, între linii ori prin ilustrații.
Aici se recunoaște cu ușurință un stil nordaltlantic din segmentul cărților motivaționale. Dar frecvența este rezonabilă, se integrează armonios în parcurs, nu obosește ca în cazul altor cărți unde frecvența “citatelor” și îndemnurilor este atât de mare încât pierzi uneori șirul prezentării.
Un alt exemplu: “Te comporți ca un lider de fiecare dată când influențezi gândirea, convingerile sau evoluția unei alte persoane”
Frumos spus.
În mintea mea a generat automat întrebarea: “Ok. În ce direcție?”.
Responsabilitate asumată. Direcția pe care o induci. O fi bine, o fi rău?
Astea sunt întrebările mele.
Am regăsit aceeași tematică și în dialogurile povestirii:
“… , dar observ că poți face o grămadă de lucruri diferite.”
“Chiar de asta mi-era teamă. Dacă fac alegerea greșită?”
“O vei face”
“Poftim?” exclamă Blake șocat de acest comentariu.
“Evident că vei alege greșit. Cu toții facem greșeli și încercam din toate puterile să învățam din ele. Acesta este unul dintre lucrurile la care liderii se pricep foarte bine”
Notă:
Într-o postare pe social media am citit de curând un anunț:
“ Vând Greșeli. Prețul: foarte mare!”
O altă idee interesantă ce rezultă din poveste este aceea ca, pentru a evolua, trebuie să cauți cu atenție în interior. În interiorul tău.
Și conceptul “marii lideri servesc”.
“Trebuie mai întâi să servești și apoi să conduci”
Urmărind captivat povestea, poți să treci cu ușurintă (dar nu neobservat) prin prezentarea unor teme: procese de selecție recrutare, conceptul “SPOR”, procesul de inducție a noului angajat companie, formarea echipei … …
Dar am mă opresc din prezentarea diferitelor teme, pentru rămâne cumva apropiat de “recenzie de carte”.
Nu înainte să spun că volumul se încheie cu Capitolul 13 “Evolutia permanenta” – un capitol scurt, un fel de “in loc de concluzii”.
Recomand cu căldură lectura acestei cărți, atât celor ce aspiră la o carieră de lider, o carieră managerială, celor ce vor să-și dezvolte spiritul antrteprenorial, cât și celor care au o preocupare pentru dezvoltare personală, pentru evoluție.
Și acum, dacă se întâmplă că ți-ai făcut timp să citești o carte bună, sunt convins că simți că expunerea la cultură și frumos este de natură să te îmbogățească, să te inspire, să-ți dea noi impulsuri spre a fi mai creativ și mai eficient.
În considerarea a ceea ce am afirmat mai sus, îndrăznesc să profit de acest moment și să te invit să vizionezi o expoziție de pictură online.
Asocialia Artiștilor Plastici București cuprinde foarte mulți pictori din București dar și din alte județe ale tării.
Este o asociație dinamică, cu o activitate intensă, chiar și în perioada pandemiei, cu numeroase expoziții online.
În fiecare an, pe lângă expozițiile personale sau de grup, organizează patru mari saloare pentru fiecare anotimp: vara, toamna, iarna și primăvara.
promovare online: