Revista online Articole Azi se termină consultarea privind euro digital. Primele concluzii

Azi se termină consultarea privind euro digital. Primele concluzii

-

promovare online

Motto: “Dacă nu poți ajunge bogat, fă-te vecinul unui om bogat”. Proverb armean

Am ales o mostră de înțelepciune armeană, nu pentru că jumătatea maternă a arborelui meu genealogic are rădăcini la Erevan. Dar m-am convins că sunt foarte puține șanse să ajung bogat, dacă nu am reușit până acum. Am ales deci cel mai bogat vecin posibil pe care îl arăta la finalul acestor rânduri.

Astăzi, 12 ianuarie, anul de grație 2021 se termină perioada de consultare publică deschisă în toamnă pentru a strânge opiniile cetăţenilor, dar în primul rând ale academicienilor, tuturor celor din sectorul financiar şi ale autorităţilor privind euro digital, relatează agenţiile internaționale de presă.

Eurosistemul, adică Banca Centrală Europeană şi băncile centrale naţionale, finalizează astfel o trecere în revistă a tuturor punctelor de vedere pertinente privind trecerea euro în rândul criptomonedelor.


Chiar și în aceste momente, putem releva câteva dintre concluzii.
Trebuie să fie găsite, în primul rând, căile de stopare a spălării banilor. Apoi să vedem cum ajunge euro virtual în aşa-numitele portofele electronice, pentru a facilita plata la comercianţi. De fapt aceasta este și rațiunea pentru care se fac toate aceste demersuri.
Cei care pledează intens pentru euro virtual relevă apoi posibilele facilități de plată transfrontalieră, în faţa monedelor virtuale ale altor bănci centrale care vor concura cu moneda europeană, scrie spre exemplu agenția spaniolă EFE.

Sigur, mai sunt unele aspecte tehnice de rezolvat precum confidenţialitatea în cazul utilizării euro digital.
Continentul nostru, ca și întreaga planetă trebuie să fie gata dacă va trebui să lanseze euro digital.

Banca Centrală Europeană, dar și băncile naționale de pe continent au obiectivul prioritar de a furniza un sistem de plăţi mai eficient şi bine securizat contra atacurilor cibernetice. Hoții din acest spațiu virtual fac și ei pregătiri intense, pentru a sustrage ușor și cât mai discret criptomonedele, inclusiv euro virtual când va fi pe piață. Apoi își pun în cap celebra glugă întunecară pentru a nu se vedea figura, element esențial pentru poliție.
Scriu aceste rânduri pentru cititorii fideli ai Revistei Patronatului Român în zorii zilei de 12 ianuarie. Este data la care s-a născut în anul 1876 scriitorul american Jack London.
Unul dintre volumele sale renumite este intitulat relevant ,,Timpul nu așteaptă”, care a văzut lumina tiparului în anul 1910.

După cum simțiți pe propria piele, adevărul este valabil după deceni și pentru zilele noastre.
Iată situația mea spre exemplu. Sunt trăitor acum în orașul Breaza, din județul Prahova. Specific județul că mai sunt șase puncte din România cu numele Breaza. Aici au dispărut toate oficiile bancare și nu mai poți trimite nimic în conturi. Ce bine era dacă aveam noi pus la punct sistemul de transferare virtuală a banilor. Cumpărai alimente pe monede virtuale, plăteai toate facturile într-o criptomonedă preferată. Mai făceai un cadou unui prieten fără să te scoli de la caietul tău cu notații zilnice. Iar pentru un dar în Belgia, la sculptorul Marian Sava spre exemplu, apelai ușor la euro virtual.

Am de respectat o promisiune făcută la început. ,,Vecinul” bogat, în familia căruia am și intrat este Dumnezeu.
Aristotel Bunescu


Aristotel Bunescu
Aristotel Bunescu
Aristotel Bunescu Aristotel Bunescu a condus, în calitate de redactor șef, ziarul național Tineretul Liber; a lucrat peste 30 de ani la AGENȚIA NAȚIONALĂ DE PRESĂ AGERPRES, la departamentele politic, cultură, sport; este realizator de emisiuni de radio și televiziune, a scris la agențiile naționale de presă AM PRESS, AMOS NEWS, MAGNA NEWS, etc A avut rubrică de artă și cultură în revistele NAȚIUNEA, TOP BUSINESS și OPINIA NAȚIONALĂ. Deține mai multe premii de presă, vorbește la vernisaje de artă plastică și la alte evenimente culturale, sportive, sociale. Pentru asta are colecție de … papioane. A scris mult despre evenimentele muzicale de la Ateneu, Conservatorul București, Operă și Operetă, concertele de la Sala Radio, despre scriitori, actori de teatru și cinema, sculptori și dansatori. Peste două decenii a fost gazetar pe probleme internaționale, făcând numeroase călătorii la instituțiile europene unde a fost corespondent special la Consiliul Europei și NATO. În prezent este: Președintele Departamentului de Critică și Istorie a Artei, din cadrul Uniunii Creatorilor Profesioniști Editor la Agenția de presă culturală și sportiva Date de contact: Email: aristotel.bunescu1@gmail.com Tel: 0724394318

Postări recente:

Din istoria „Revistei Române de Șah”, 1925 – 1940 (XVIII). Sadoveanu intervine: nebunul va fi „adjutant”, iar calul – „cavaler”

„Revista de Șah”, recent devenită „organ oficial al Federației Române de Șah”, publică în deschiderea acestui număr, 2/ 15...

Sinteza unei reuniuni a superlativelor – Conferința “Dezvoltare și inovare în afaceri”, ediția a V-a

Încep aceste rânduri în zorii zilei de 27 februarie, 2021, când calendarul ne arată că pe cer apare Luna...

Farmecul discret al stampelor japoneze

Boierițe și boieri dumneavoastră. Vă semnalez un important eveniment plastic din aceste zile. Dar, mai întâi puțină istorie recentă,...
promovare online

Festival Chess Corporate Pallas Athena

Turneul Anului Nou Pallas Athena, Ediția 2021

Turneu online 29.12.2020, ora 18:00 Sistem Elvețian, 5 runde Ritm de joc:...

Turneu corporate șah online

Participa la European Online Corporate Championship si poti castiga...
promovare online
promovare online:

Chess Business Clubclub dezvoltare personala
Despre sah si business, networking